Fõmenü

Címlap
Bemutatkozás
Földhivatali Főosztály
Földhivatali Osztályok
Hirdetmények
Üvegzseb
Közérdekû adatok
Helyi hírek - Földhivatali közlemények
DATR
2009. december 07.

ELHELYEZENDÕ KÓDOK

ITR állományok elõkészítése DATR-be konvertáláshoz

A kódolással kapcsolatos észrevételeiket a fejerfoldmeres@takarnet.hu email címen tehetik meg. 

 
Tájékoztató földmérõknek
2008. szeptember 08.

Tisztelt Földmérõ Kollégák !

Fejér megye földhivatalai segítséget szeretnének adni a sajátos célú geodéziai munkát végzõknek. A változási munkák készítõit támogatjuk a feladat elvégzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel. Ezen elméleti ismereteket, az érvényben lévõ jogszabályok, szabályzatok, állásfoglalások, valamint az eseti technológiai leírások jelentik.  Megoldásokat, gyakorlati példákat adunk a sajátos célú geodéziai munkák készítésére vonatkozó, de központilag nem szabályozott kérdésekre.

Jelen esetben a jogszabályokon kívül e honlapon megtalálhatók a Fejér megyei BEVET állományokra vonatkozó egyszerûsített Meteadatok is, melyek információt adnak a térképek eredetére, készítésének technológiájára, megbízhatóságára s nem utolsó sorban az alkalmazandó munka módszerre.

A honlapon ismertetett elérhetõségeken keresztül kérjük véleményüket, kérdéseiket.

 BEVET METAADATOK

SZABÁLYZATOK, JOGSZABÁLYOK

 
Figyelünk és értesítünk
2007. április 10.

A biztonság szerzõdése ingatlan tulajdonosoknak 

A földhivatalok által nyújtott változásfigyelõ szolgáltatás lehetõvé teszi az állampolgárok számára, hogy az ingatlanok tulajdoni lapjának módosításairól, változásairól gyorsan értesülhessenek e-mailben és/vagy SMS-ben. Ezáltal fokozható az ingatlanokhoz fûzõdõ tevékenységekkel kapcsolatos biztonság, illetve a megrendelõ által is követhetõvé válnak az ügyintézés tulajdoni lap változással járó lépései. A változásfigyelõ szolgáltatás igénybevételéhez ismerni kell az ingatlan helyrajzi számát vagy címét.

Tovább...
 
Térképszolgáltatás
2007. március 20.

A TakarNet rendszeren keresztül 2005. júniusában indult el a térképszolgáltatás a fõvárosi ingatlanokról.  Egy adott ingatlan térképmásolata a helyrajzi szám vagy a postai címe alapján alapján kereshetõ meg. A digitális térképek elõállítási ütemének megfelelõen folyamatosan bõvül azoknak a településeknek a köre, amelyek ingatlanairól térképet tudunk szolgáltatni. 2006 áprilisától a vidéki körzeti földhivatalok által nyilvántartott külterületi ingatlanokról, illetve egyre több helyen a belterületi ingatlanokról is lekérdezhetnek térképmásolatokat a TakarNet rendszer felhasználói. 

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

További hírek...


Változásfigyelés

Ki van itt?

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Advertisement


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információkTakarNet
   
© 2007-2019 AM FTF